Rólunk

Eogen csoport

Az Eogen Kft. 2010-ben alakult a csehországi Eogen A.S. magyarországi leányvállalataként. Az Eogen A.S. jelenleg 15MW saját kivitelezésű napelempark üzemeltetése mellett további 30MW napelempark felügyeletét, karbantartását és üzemeltetését látja el ügyfelei részére Csehországban.

A korábbi napelemes iparági tapasztalatok felhasználásával az Eogen Kft. magyarországi működése két fő területre koncentrálódik: napelemparkok fejlesztése és a napelemes rendszerek részegységeinek kereskedelme. Az Eogen Kft. kereskedelmi tevékenységét 2016 júliusától az Eogen Hungary Kft. vette át.

Mezőhegyesi 500kW naperőmű

Az Eogen Kft. 2016 elején fejezte be a mintaberuházását, aminek keretében Mezőhegyesen 500kW alatti napelemes kiserőművet épített. A naperőmű építése során felhasználtuk a korábbi tapasztalatainkat és a legújabb technológiai fejlesztéseket, aminek eredménye képpen kiemelkedő minőségben tudtuk a projektünket megvalósítani. Az erőmű termelése 2016 július óta KÁT mérlegköri szerződés keretén belül kerül értékesítésre. Az erőmű termelési adatai publikusak és a sunnyportal.com-on megtekinthetőek (Mezőhegyes 1 név alatt).

Jelenlegi tevékenység

Az Eogen csoport kétlépcsős projektfejlesztési ütemben 10+10MW naperőmű projekt fejlesztését végezte 2019 végéig. Saját kivitelezéseink mellett ügyfeleink részére is vállaljuk napelemes beruházások koordinálását és teljes körű kivitelezését, továbbá napelem, tartószerkezet és inverter beszállítását. Ilyen beruházások keretében valósítottuk meg további 4MW összteljesítményű naperőművet, Kisteleken, Szentesen és Balástyán.

Hozzászólások lezárva.